Lean Productie

Lean productie

Moeten je medewerkers te vaak zoeken naar de juiste materialen en gereedschappen? Staan ze vaak stil omdat ze wachten op grondstoffen of op aanvullende documenten vanuit het kantoor? Zijn de looproutes in je bedrijf onnodig lang en verspil je daarom kostbare uren? Kortom, wil je de productie optimaliseren en zo je kosten verlagen? En wil je tegelijkertijd je kwaliteit verhogen en de doorlooptijden verkorten? Dan is het tijd om te gaan werken volgens de Lean-productie methode.

 

Wij kunnen je helpen met het Lean maken van productiebedrijven. Wij maken samen met jou een concreet plan van aanpak. Wij geven je tal van handvatten om het plan van aanpak uit te voeren. Daarna ga je zelf aan de slag met Lean-productie. Wij zijn ervan overtuigd dat je het snelst ‘Lean’ wordt als je er zelf mee aan de slag gaat. Uiteraard coachen en ondersteunen we jou waar nodig.

 

Samen met plezier naar Lean

Lean-productie optimaliseert je productieproces. Je begint dan ook met verspillingen in het proces te benoemen en weg te nemen. Zie voor de verspillingen binnen Lean onderstaande afbeelding.

Het wegnemen van verspillingen creëert direct betrokkenheid bij de medewerkers op de werkvloer. Zijn komen deze verspillingen namelijk elke dag tegen. Zij moeten fouten herstellen, zien dat systemen uitvallen, lopen veel extra meters door een inefficiënte indeling van de looproutes en balen van hun beperkte werkruimte. Dit kost veel tijd en geld. En dat niet alleen, het levert ook veel ergernis op. Door deze zaken bij de kop te pakken, creëer je dus meer werkplezier en draagvlak voor de implementatie van Lean.

 

Minder voorraad

Door de Lean-principes* die we samen gaan implementeren in je bedrijf, ga je merken dat je minder voorraad nodig hebt. Je proces is immers beter afgestemd en de productieruimte is netjes en overzichtelijk. Minder voorraad is minder ‘dood geld’. Kapitaal waarvoor jij al hebt betaald, maar dat je nog niet nodig hebt. Beperk dus je risico, het kan met Lean-productie.

 

Het juiste papierwerk

Uiteraard hoort bij een soepel en efficiënt proces ook een juiste en ordelijke opslag van documentatie. Lean-productie helpt je hierbij. Dit scheelt zoeken en levert dus wederom tijd op.

 

Blijf verbeteren

Vanuit je nieuwe Lean-productie proces kun je steeds weer werken aan nieuwe verbetermogelijkheden. Blijf continu problemen aanpakken en oplossen. Dat geldt voor jou, maar ook voor je medewerkers. Lean werken betekent input vanuit de hele organisatie. Op deze manier blijf je je concurrentie een stap voor.

 

* Wij werken bij Lean-productie volgens de principes van 5S. Bij sommige productieruimtes waar veiligheid essentieel is, werken we met de 6S principes.

 

Meer informatie

Meer weten over Lean-productie? Neem dan contact met ons op. Dat kan via telefoonnummer +31 (0)572 362008 of info@smitdevries.nl. Je kan je gegevens ook hieronder invullen, dan nemen wij contact met jou op.

Aankomende Lean trainingen

mei

14meialldayLean Yellow Belt14 mei

17meiallday18Lean Green Belt17-18 mei en 11-12 juni 2018

Contact

Wil je meer informatie? Vul dan hier je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wel zo makkelijk!


X
X