Leiderschap

Leiderschap is het in staat zijn te beslissen wat er gedaan moet worden en vervolgens anderen te vinden die het doen.

Dwight D. Eisenhower

Meerdere lijnen

De belangrijkste lijn in je organisatie is de horizontale lijn. Dit is de lijn die de klant aflegt. Van grondstof naar eindproduct, of van kennis naar een concrete dienst. Alle werkzaamheden dus die nodig zijn om een klantvraag van begin tot eind af te handelen.

Horizontaal proces

Wat nog wel eens vergeten wordt, is dat de verticale lijn veel invloed heeft op de horizontale lijn. De verticale lijn is de aansturing door het management en de directie. Wat wij in de praktijk veel tegenkomen, is dat managers sturen op de processtap waar zij verantwoordelijk voor zijn. Op zich logisch, maar vaak vergeten zij de hele workflow.

 

Inzicht

Wij brengen de workflow in beeld. Daarna gaan we kijken naar het leiderschap in jouw bedrijf. Dat doen we door de ‘harde‘ kant te bekijken. Welke taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden zijn er? Hoe zijn deze vastgelegd en zijn ze bij iedereen bekend?

 

Daarna kijken we naar de ‘zachte‘ kant. Hoe wordt de dagelijkse operatie aangestuurd? Belangrijk daarbij is dat leidinggevenden inspireren, motiveren én corrigeren.

Driehoek leiderschap

Dit geeft je direct inzicht in de verbeterpunten. Wij helpen je ook nog eens bij het realiseren van deze punten.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Of wil je een keer vrijblijvend in gesprek om te bespreken wat wij voor je kunnen betekenen?
Neem dan contact met ons op. Dat kan via telefoonnummer +31 (0)572 362008 of info@smitdevries.nl. Je kan je gegevens ook hieronder invullen, dan nemen wij contact met jou op.

Contact

Wil je meer informatie? Vul dan hier je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wel zo makkelijk!


Bedrijven en organisaties hebben steeds meer moeite de snelle veranderingen in de maatschappij bij te benen. Toch is dit nodig om te overleven. SmitDeVries is een adviesbureau dat kiest voor een persoonlijke benadering op basis van drie pijlers: Business (organisatieadvies), People (persoonlijke- en teamontwikkeling) en Academy (online leren). Wij kennen de vraagstukken waar jij mee te maken hebt en hebben de experts in huis die jou helpen jouw organisatie toekomstproof te maken.
X
X