Processen en werkbeschrijvingen

Processen en werkbeschrijvingen

Elk bedrijf heeft te maken met processen. Sommige bedrijven werken met gedocumenteerde processen, aangevuld met werkbeschrijvingen. Andere zien hier de noodzaak niet van in. Het vastleggen van werkprocessen en werkbeschrijvingen biedt echter in bijna alle situatie enkele belangrijke voordelen. Zeker als een organisatie groeit, wordt dit alsmaar belangrijker.

Waarom?

  • Processen zorgen voor een uniforme werkwijze. Dit levert herkenbaarheid op. Naar je klanten, stakeholders en je eigen medewerkers;
  • De foutkans verkleint als processen nauwkeurig zijn vastgelegd;
  • Het geeft externe instanties zicht op de bedrijfsvoering, wat in veel gevallen nodig is voor certificering (denk aan ISO certificering);
  • Het inwerken van nieuwe medewerkers kan op een uniforme en eenvoudige manier. De werkzaamheden en de wijze waarop ze worden uitgevoerd liggen immers vast.

Wij hebben ruime ervaring in het opstellen en vastleggen van processen en werkbeschrijvingen. Bij kleinere ondernemingen zoals MKB-bedrijven. Maar ook bij grotere ondernemingen en overheidsinstanties.

Meer informatie

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Ben je nieuwsgierig naar onze werkwijze? Of wil je gewoon eens een vrijblijvend gesprek? Neem dan contact met ons op. Dat kan via telefoonnummer +31 (0)572 362008 of info@smitdevries.nl. Je kan je gegevens ook hieronder invullen, dan nemen wij contact met jou op.

Contact

Wil je meer informatie? Vul dan hier je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wel zo makkelijk!


Bedrijven en organisaties hebben steeds meer moeite de snelle veranderingen in de maatschappij bij te benen. Toch is dit nodig om te overleven. SmitDeVries is een adviesbureau dat kiest voor een persoonlijke benadering op basis van drie pijlers: Business (organisatieadvies), People (persoonlijke- en teamontwikkeling) en Academy (online leren). Wij kennen de vraagstukken waar jij mee te maken hebt en hebben de experts in huis die jou helpen jouw organisatie toekomstproof te maken.