Strategische Personeelsplanning

Strategische personeelsplanning

Noodzakelijk, maar vaak niet aanwezig: de strategische personeelsplanning. De planning die je helpt om inzichtelijk te krijgen hoe je personeelsbestand eruit moet zien om je organisatiedoelen te halen. Nu en in de toekomst.

 

Wat het nut van een strategische personeelsplanning is laten wij zien aan de hand van de volgende situaties:

 

 • De onderneming is actief in een sterk veranderende markt
  Een strategische personeelsplanning laat zien hoe jouw medewerkersbestand er kwalitatief voorstaat. Je ziet direct welke acties noodzakelijk zijn om je medewerkers inzetbaar te houden.
 • De onderneming kent een hoge gemiddelde leeftijd
  Een strategische personeelsplanning geeft je houvast om de continuïteit van de organisatie te handhaven. Het laat zien wat prioriteit heeft en waar je je accenten moet leggen.
 • De onderneming is volop in ontwikkeling en groeit snel
  In dit geval is de kwantiteit van het personeelsbestand de uitdaging. Je wil opschaalbaar zijn, dus groeien als het goed gaat. Tegelijkertijd wil je de mogelijkheden hebben om af te schalen als het wat minder gaat.
 • De onderneming heeft een hoog verloop in haar personeelsbestand
  Dat medewerkers af en toe van baan wisselen, is alleen maar gezond. Maar organisaties willen getalenteerde medewerkers graag behouden. Een strategische personeelsplanning laat zien wie die getalenteerde medewerkers zijn. Je ziet welke medewerkers de solide basis van de organisatie vormen, een groep die nogal eens vergeten wordt.

Onafhankelijk advies

Wij hebben veel kennis en ervaring als het gaat om strategie en personeel. En wij weten daardoor hoe je snel en effectief een strategische personeelsplanning kunt opzetten. Wij sparren dan ook graag met jou over je personeelsbestand en je bedrijfsdoelstellingen.

 

Wil je een vrijblijvend gesprek met ons? Neem dan contact met ons op. Dat kan via telefoonnummer +31 (0)572 362008 of info@smitdevries.nl. Je kan je gegevens ook hieronder invullen, dan nemen wij contact met jou op.

Contact

Wil je meer informatie? Vul dan hier je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wel zo makkelijk!


X
X