Management Development

Management Development

In bijna iedere organisaties besteden ze aandacht aan de verschillende teams. Van teamuitjes tot sessies waarbij naar de kwaliteiten van ieder teamlid gekeken wordt. Maar het managementteam is ook een team. Het woord zegt het al. Dus managers of leidinggevenden zijn lid van twee teams. Het team waaraan zij leiding geven en het managementteam.

 

Het managementteam bepaalt de koers van de organisatie. Dit team oefent dus invloed uit op de gehele organisatie. De ontwikkeling van dit team vinden wij erg belangrijk. Wij bieden een Management Development Programma (MD programma) aan. In dit programma staat de ontwikkeling van het managementteam centraal.

 

Tools voor ontwikkeling

In ons MD programma gebruiken wij verschillende tools, afhankelijk van jouw situatie en jouw managementteam.

Training

Trainen is een effectieve manier om vaardigheden en nieuw gedrag aan te leren. Een groot voordeel van een training aan het managementteam is dat alle deelnemers dezelfde vaardigheden leren. Daarnaast leren ze ook nog eens van elkaar. Bovendien kunnen de deelnemers elkaar in de praktijk feedback geven.

Intervisie

Een manager is dus lid van meerdere teams. Maar de rol van een manager is voor een deel ook individueel. Zij moeten dagelijks veel beslissingen maken waarover ze niet even snel kunnen sparren.

Intervisie is een goede manier om te leren van elkaars ervaringen. Als dit op een gestructureerde manier gebeurt, vergroot een intervisie het denkvermogen. Een mooi voorbeeld is een sessie waarin deelnemers geen oplossingen bedenken maar elkaar juist vragen stellen. Vragen met als doel om de ingebrachte probleemstellingen nog scherper krijgen.

360° feedback

Managers worden vaak beoordeeld door hun directe leidinggevende. In een 360° feedback sessie krijgen managers input van meerdere kanten. Dus ook van hun medewerkers. Dit levert interessante en soms verassende input op. Een 360° feedback sessie is vaak heel effectief om de sterke en ontwikkelpunten van een manager te bespreken.

Coaching

Steeds meer bedrijven maken gebruikt van coaching. Coaching helpt managers om meer inzicht in hun functioneren te krijgen. Het helpt de manager concrete stappen te zetten om zich te ontwikkelen.

Meer informatie

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Of wil je een keer vrijblijvend in gesprek om te bespreken wat wij voor je kunnen betekenen?
Neem dan contact met ons op. Dat kan via telefoonnummer +31 (0)572 362008 of info@smitdevries.nl. Je kan je gegevens ook hieronder invullen, dan nemen wij contact met jou op.

Contact

Wil je meer informatie? Vul dan hier je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wel zo makkelijk!


X
X