Mijn exitstrategie

Ik wil een stap terug doen

Je wil een stap terug doen

Een grote beslissing. Een stap terug doen uit je bedrijf betekent dat je de verantwoordelijkheid voor een deel gaat overgeven. En op termijn misschien wel helemaal. Het kan zijn dat je jouw bedrijf overdraagt aan de volgende generatie. Of juist verkoop klaar wil maken. Hoe dan ook, je ziet dat er nog het een en ander moet gebeuren. Waar jouw collega ondernemers bijvoorbeeld tegenaan lopen:

 

 • Op dit moment is mijn management nog niet op het juiste niveau om zelfstandig besluiten te nemen;
 • Ik wil zelf de koers van mijn bedrijf blijven bepalen. Maar hoe zorg ik ervoor dat het management wel diezelfde koers vaart?
 • Mijn bedrijf is volledig om mijzelf heen gebouwd. Zonder mij en mijn netwerk heeft mijn bedrijf eigenlijk niet heel veel waarde. Dat moet veranderen, maar hoe?

 

Zaken waar je als ondernemer mee worstelt en waar je graag hulp bij wilt. Wij gaan daar graag over met je in gesprek. Want wij zijn ervan overtuigd dat wij je kunnen helpen. Wil je vrijblijvend sparren over jouw situatie? Vul dan je gegevens onderaan deze pagina in, dan nemen wij contact met je op! Je mag ons natuurlijk zelf ook benaderen. Dat kan via telefoonnummer +31 (0)572 362008 of info@smitdevries.nl.

 

Wil je meer weten over onze dienstverlening? Lees dan hieronder verder.

Strategie workshop

Het is belangrijk om een stip op de horizon te zetten. Waar wil jij heen? En waar wil je met jouw bedrijf heen. Dit zijn waarschijnlijk twee heel verschillende doelen! Het is belangrijk om deze doelen scherp te stellen. Zodat je weet welke acties je moet ondernemen om ook echt een stapt terug te kunnen doen. Soms lijkt het eenvoudig om die stip te zetten, maar in de praktijk valt dat vaak nog best tegen.

 

Dan is het handig om hierover te kunnen sparren met een expert. Iemand die buiten je bedrijf staat en je helpt om van buiten naar binnen te denken. En iemand die je uitdaagt om niet alleen je zakelijke doelen te bepalen, maar die ook te vergelijken met je persoonlijke doelen. Wij doen dat in onze strategie workshop.

Processen beschrijven en vastleggen

Als ondernemer heb je veel kennis en ervaring. Als je (nu of in de toekomst) een stap terug wil doen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat die kennis bekend is binnen je bedrijf. Zodat iedereen weet wat er van hem of haar verwacht wordt. En zodat je bedrijf doordraait als er iemand wegvalt.

 

Door je processen te beschrijven en vast te leggen, zorg je voor die benodigde kennisborging. Dat draagt bij aan de continuïteit van je bedrijf. Bovendien worden, door het vastleggen van je processen, gelijk verstoringen in je proces duidelijk. En dat is fijn, want dan kan je die gelijk oplossen. Wil je hier meer over weten?

Actieplan

Je doel is duidelijk, je wilt een stap terug doen. Misschien nog niet direct, maar je wilt je bedrijf daar wel klaar voor maken. Daarom wil je graag dat een onafhankelijke partij eens naar jouw bedrijf kijkt. Waar zitten de kwaliteiten van jouw bedrijf. En waar kan je nog verbeteren? Zodat jouw bedrijf klaar is om (op termijn) over te nemen. Om tot een gefundeerd actieplan te komen, kunnen wij jouw bedrijf analyseren. Daarvoor bieden wij drie verschillende analyses:

 

 • De Business Check
  Een korte check die handvatten geeft over je huidige groeifase en de acties die je kan ondernemen.
  Investering: vanaf € 2.500,-
 • De Business Review
  En uitgebreidere check, waar wij interviews combineren met een medewerkersonderzoek en leiderschapstest. Al deze informatie geeft een gefundeerd beeld over jouw groeifase en de acties die je kan ondernemen voor ‘the next step’.
  Investering: vanaf € 7.500,
 • De Business Boost
  Een volwaardig resultaatprogramma. Wij combineren het onderzoek van de Business Review met een volledig implementatieplan, eventueel nieuwe organisatiestructuur en begeleiden je bij de implementatie.
  Investering: vanaf € 15.000,-

Klik hieronder voor meer informatie over de verschillende analyses.

Meer informatie

Ben je na het lezen van deze informatie toe aan een vrijblijvend gesprek waarin we samen met jou sparren over jouw uitdaging? Of ben je nieuwsgierig naar de werkwijze die wij het beste bij jouw bedrijf vinden passen? Dan komen wij graag een kop koffie bij je drinken.

 

Als je onderstaand formulier invult, nemen wij contact met je op om een afspraak te maken. Je mag ons natuurlijk zelf ook benaderen. Dat kan via telefoonnummer +31 (0)572 362008 of info@smitdevries.nl.

Ik wil graag sparren

Wil je eens vrijblijvend met ons sparren over jouw bedrijf? Vul dan hier je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wel zo makkelijk!


X
X