Erwin Schotman

Stilstand = achteruitgang

Expertise

  • Strategisch Management
  • Interim Management
  • Management Control & Forecasting

Contact

https://www.linkedin.com/in/erwin-schotman-b5013516/

Locatie

Langkampweg 2a
8101 AS Raalte

Contact

Heb je een vraag aan Erwin?

Vul dan hieronder je gegevens in en Erwin neemt zo snel mogelijk contact met je op.


Ik kan mijzelf het beste omschrijven als Analytisch, self starter, Pragmatisch / No Nonsense, Conceptueel Denker, Organisatie bewust en bovenal Teamplayer. Vanuit mijn gedrevenheid en ambitie werk ik vanuit (financiële) informatie en verbinding aan het toevoegen van waarde binnen ondernemingen.

 

Dit doe ik vanuit de filosofie “stilstand = achteruitgang”. Het boosten van gezonde omzet zie ik als de pijler onder het succesvol laten groeien van een onderneming. Waarde in een bedrijf komt niet door het saneren van kosten. Hierbij gebruik ik vaak de uitspraak “penny wise, pound foulish”.

 

Ik ben werkzaam geweest in diverse financiële-functies. In 1999 heb ik mijn internationale loopbaan verder vorm gegeven binnen een toonaangevend papier en karton productiebedrijf in Nederland. Hier heb ik als CFO, Controller en HR eindverantwoordelijke binnen het MT, management- en directiefuncties bekleedt. Daar heb ik gewerkt aan de groei van teams en organisaties met de focus op (financiële) dashboards, om vooruit te kijken met de business. Vanuit een gedegen plan voor lange termijn heb ik mijn bijdrage geleverd aan succesvolle verandertrajecten binnen de bedrijven. Voorbeelden hiervan zijn turn around management, procesoptimalisatie, liquiditeitsverbetering met focus op werkkapitaal reductie, transitie en (ERP) implementatietrajecten, due diligence, overnames, integraties, coaching en Shared services. De laatste jaren heb ik mij ook bezig gehouden met HR strategieën zoals Duurzame inzetbaarheid en Organisatie ontwikkeling.

 

Ik ben ervan overtuigd dat je om bedrijven te laten groeien ook moet werken aan de belangrijkste waarde binnen het bedrijf, de mens. Het motiveren van mensen en het zo laag mogelijk in de organisatie brengen van verantwoordelijkheid is de grootste bijdrage voor het ontwikkelen van een sterk bedrijf. Hierbij werk ik aan eigenaarschap. In de afgelopen jaren ben ik hier sterk mee bezig gehouden om medewerkers te blijven binden en boeien. Dit is zeker noodzakelijk voor de huidige Y en Z generatie.

 

In mijn vrije tijd sport (hardlopen/bootcamp/skiën) ik om fit en scherp te blijven. Verder ben ik penningmeester bij Rohda Raalte. Hier combineer ik alle vaardigheden om deze vereniging gezond te houden voor de toekomst.

where how to change invoice number in quickbooks desktop pro 2018 file income quickbooks returns quickbooks desktop pro 2018 with enhanced payroll buy best amazon quickbooks 2019 premier 3 user quickbooks 2019 freezing get ahead of can i use intuit quickbooks 2019-pro
X
X