Lean workshops

Lean Workshops

Wil je aan de slag met lean in jouw bedrijf? Dan kunnen onze lean workshops je helpen. Samen met een lean expert van SmitDeVries ga je aan de slag met een 5S sessie, een Kaizen of een verspillingensessie.  Alle workshops worden op maat gemaakt voor jouw bedrijf. We gaan dus geen theoretische kennis overdragen, maar daadwerkelijk aan de slag in jouw bedrijf. Je ziet dus gegarandeerd resultaat!

 

Welke lean workshops zijn er?

Hieronder lees je welke lean workshops wij aanbieden. Staat jouw workshop er niet tussen? Geen probleem. Vul dan onderaan deze pagina je gegevens in, dan nemen wij contact met je op. Je kan ons natuurlijk ook zelf benaderen via telefoonnummer +31 (0)572 362008 of info@smitdevries.nl.

Aankomende Lean trainingen

Kaizen workshop

Bij Lean management is het belangrijk om structureel te blijven werken aan verbeteringen in je bedrijf. De Kaizen methode kan je hierbij helpen. Kaizen staat voor ‘veranderingen ten goede’. Deze methode is uitermate geschikt om samen met je medewerkers aan verbeteringen te werken. Je medewerkers profiteren ervan. Maar dat niet alleen, je klanten, leveranciers, aandeelhouders en belanghebbenden profiteren mee.

 

Acht stappen

Een Kaizen-traject bestaat uit 8 stappen en heeft een doorlooptijd van vier tot zes weken. Het resultaat van de Kaizen is het grootst als je elke stap invult aan de hand van vaste formats. Zo maak je de verbeteringen namelijk zichtbaar te maken voor iedereen.

 

De workshop

De Kaizen workshop bestaat uit een voorbereiding, drie sessies van twee uur en een nabespreking. Tijdens de sessies gaan we met een groep geselecteerde medewerkers aan de slag met een ‘probleem’ binnen jouw bedrijf. We doen een oorzaakanalyse, verzamelen informatie (en data) over het probleem en gaan brainstormen over oplossingen. We sluiten de Kaizen af met een plan van aanpak en maken afspraken over de uitvoering van het plan van aanpak.

Kaizen

5S workshop

Herken je dit

  • Mijn productieruimte is een puinhoop. Ik schaam me soms als ik met klanten of leveranciers door mijn fabriekshal loop;
  • Mijn personeel is veel te veel tijd kwijt aan het zoeken van gereedschappen of grondstoffen;
  • Ik heb veel verzuim door bedrijfsongevallen.

 

Als je één vraag met ja hebt beantwoord, wordt het tijd voor actie.

Wij werken met de 5S methode om je bedrijf opnieuw in te delen in nauwe samenwerking met jou en je medewerkers. Zij zijn namelijk degene die dagelijks in de ruimtes aan het werk zijn. De feedback van jouw personeel is voor ons dus enorm belangrijk.

Veel trajecten naar Lean werken starten met 5S. Dit systeem creëert discipline bij je medewerkers. Medewerkers mogen zelf invulling geven aan het traject en tegelijkertijd maken we afspraken over orde en netheid. Dit creëert bewustwording en is essentieel voor het verdere traject.

SmitDeVries

De vijf stappen van 5S

 

Scheiden
We verwijderen in een sessie alle overbodige materialen en gereedschappen van de werkplekken. De overbodige materialen gooien we niet direct weg, maar we zetten ze in een beheerde ruimte. Resultaat: een werkplek met alleen de gereedschappen en materialen die nodig zijn.
Schikken
Samen met jou en je medewerkers wijzen we alle overgebleven gereedschappen een plek toe. Binnen 5S Lean hebben we de afspraak dat elk hulpmiddel binnen 30 seconden gevonden moet zijn. We wijzen iemand aan die verantwoordelijk is dat alle gereedschappen op hun plek blijven.
Schoonmaken
In deze fase maken we je hele bedrijf grondig schoon. Van kantoor tot keuken en van fabriek tot kantine. Als je productieruimte of een bepaalde machine geverfd moet worden, doen we dat direct. We maken schoon met alle medewerkers. Schoonmaken is immers een taak voor iedereen.
Standaardiseren
Schone en nette werkplekken worden de nieuwe norm. We stellen schoonmaakschema’s op om alles ordelijk en netjes te houden. De verantwoordelijke die we in de vorige fase hebben benoemd, zorgt samen met de leidinggevende dat alle schoonmaakschema’s nageleefd worden.
Standhouden
Blijf controleren en verbeteren. Borg de nieuwe situatie en zorg ervoor dat de medewerkers niet in oud gedrag vervallen. De leiding speelt hier een belangrijke rol.

Ik wil meer informatie

Wil je meer informatie? Vul dan hier je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wel zo makkelijk!