Processen optimaliseren

Overschrijd je bij de nacalculatie vaak de kosten die je van tevoren berekend had? Lopen bij ieder project de gewerkte uren de spuigaten uit? Verrichten je werknemers handelingen die ‘nodig’ zijn maar waarvoor de klant niet betaalt? Heb je structureel herstelkosten doordat er fouten in de productie gemaakt worden? Je processen optimaliseren biedt de oplossing.

Analyseer je processen

Door je huidige werkprocessen onder de loep te nemen, krijg je een goed beeld van de huidige situatie in je bedrijf.

Processen optimaliseren

Hoe lopen processen? Doen we eigenlijk wel alles zoals we het afgesproken hebben? Of zijn onze werkwijzes dusdanig veranderd dat de oude manier niet meer werkt?

 

Om dat vast te stellen gaan wij letterlijk de werkvloer op. Met input van de medewerkers die het dichtst op de operatie staan nemen we de werkzaamheden door. We beoordelen waar zij tegenaan lopen en welke oplossingen zij zien. Dat combineren wij met onze kennis en ervaring. Op die manier bereiken we voor jou het beste resultaat.

Verbeter en leg vast

Als je weet hoe je processen er in de ideale situatie (geoptimaliseerd dus) uitzien, gaan we ze vastleggen. Dit is volgens ons een essentieel onderdeel. Als je iets vastlegt, kun je elkaar eraan houden. Bovendien kun je makkelijker controleren en borgen of iedereen zich aan de processen houdt.

Benieuwd hoe een proces eruit kan zien?

Download dan ons voorbeeldproces.

Wat levert het op?

Als wij jouw processen hebben geoptimaliseerd, dan:

  • Heb je actuele processen die jouw bedrijf ondersteunen in deze snel veranderende tijd;
  • Is er sprake van een uniforme werkwijze binnen jouw bedrijf, met ook een continue output;
  • Weet iedereen binnen je bedrijf wat er van hem/haar verwacht wordt, en weten afdelingen onderling ook wat er van ze wordt verwacht;
  • Zijn je medewerkers in staat effectiever en efficiënter te werken.

Aan de slag

Wil jij inzicht in je processen? Of wil je hulp in het optimaliseren van de processen en het reduceren van kosten? Of wil je samen met ons alle processen vastleggen. Neem dan contact met ons op. Dat kan via telefoonnummer +31 (0)572 362008 of info@smitdevries.nl. Je kan je gegevens ook hieronder invullen, dan nemen wij contact met jou op.

Contact

Wil je meer informatie? Vul dan hier je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wel zo makkelijk!Wij voegen waarde toe aan iedere organisatie. We halen het maximale uit mensen, processen en cijfers om strategische doelstellingen te behalen. De stip op de horizon wijs jij aan, de weg ernaar toe slaan we samen in. Met maximaal commitment bereiken we elk gewenst resultaat.