Strategie bepalen

Herken je dit:

 

  • “We moeten binnenkort weer naar de strategie kijken. Maar de sessies van de vorige jaren zijn weggegooid geld geweest. We zijn eigenlijk altijd hetzelfde blijven doen.”
  • “Die heidagen zijn altijd gezellig en we hebben goede ideeën. Alleen van de uitvoering komt weinig terecht.”

Binnen veel bedrijven blijft de strategie iets ongrijpbaars. Er zijn vaak goede ideeën, maar uit onderzoek blijkt dat die ideeën in de praktijk vaak niet gerealiseerd worden. Wij vinden dat jammer. Want wij geloven dat bedrijven tot meer in staat zijn. Daarom begeleiden wij jou graag bij het vaststellen van je missie, visie en strategie. Wij doen dat met onze strategie workshop.

Tijdens deze workshop, die overigens meerdere dagdelen of dagen kan duren, helpen we jou bij het bepalen van je strategie. Je strategie is kort gezegd de manier waarop jij je mensen en middelen inzet om je doelen te bereiken. Die doelen bepaal je door om je heen en vooruit te kijken. Wat gebeurt er in de markt? Hoe kan ik me onderscheiden? Hoe ziet de toekomst eruit? Welke trends zijn er? Dit zijn belangrijke vragen bij bepaling van je strategie.

Strategisch management proces

Wij gaan verder dan alleen de strategie

De workshop stopt niet als jij een strategie hebt bepaald. Want na het vaststellen van je strategie begint het werk echt. Wat betekent je nieuwe strategie bijvoorbeeld voor de diensten die verleent of de producten die je produceert? Wat ga je anders doen? En wat communiceer je richting je medewerkers. Allemaal relevante vragen die gaan spelen. En allemaal aspecten waar je goed over na moet denken, omdat ze mede bepalend zijn voor het succes van je strategie. Kortom, dit zijn vraagstukken waar wij je ook bij helpen.

 

Maatwerk

Wij geloven niet in een standaard aanbod voor onze klanten. Daarom richten wij de strategie workshop zó in, dat hij exact aansluit op jouw wensen en behoeften. Daarom gaan wij graag vrijblijvend met je in gesprek. Wat is jouw vraagstuk, waar loop jij tegenaan? En hoe kunnen wij je daarbij helpen. Allemaal vragen waar we graag achter komen als we samen een kop koffie drinken. Zie je dit zitten? En wil jij ook graag met ons sparren? Vul dan je gegevens onderaan deze pagina in en wij nemen contact met je op. Je kan ons ook zelf benaderen via telefoonnummer +31 (0)572 362008 of info@smitdevries.nl.

Blogs en artikelen over strategie

Ik wil sparren

Vul hier je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wel zo makkelijk!


Wij voegen waarde toe aan iedere organisatie. We halen het maximale uit mensen, processen en cijfers om strategische doelstellingen te behalen. De stip op de horizon wijs jij aan, de weg ernaar toe slaan we samen in. Met maximaal commitment bereiken we elk gewenst resultaat.