HR Performance Program

HR wordt steeds belangrijker voor een organisatie. Goed beleid zorgt voor een duurzame inzet van mensen die je ook nog eens voor lange tijd aan je bindt. HR draagt bij aan goed functionerende teams. En door HR kan je een goede en solide organisatiestructuur opzetten. Dit zijn essentiële randvoorwaarden om strategische doelstellingen te halen.

Met het Human Resource Performance Program helpen wij bedrijven, HR-afdelingen en HR-professionals met hun strategische vraagstukken.

Jouw strategische HR-uitdaging

Hoe het HR Performance Program eruitziet, hangt volledig af van je HR-uitdagingen. Misschien groeit jouw bedrijf hard. Zo hard, dat je HR-tools moet implementeren. Maar welke? En hoe pak je dat aan?

Of je hebt jouw HR-afdeling in het verleden goed ingericht, maar door de groei voldoet die inrichting niet meer. Misschien wil je juist een specifiek onderdeel van jouw HR-strategie tegen het licht houden.

Het HR Performance Program

Welke uitdaging jij ook hebt op het gebied van HR: het HR Performance Program biedt de ondersteuning die je nodig hebt. Het HR Performance Program is een traject waarbij wij samen aan de slag gaan in jouw bedrijf. Het traject heeft vier fases:

 • De onderzoeksfase;
 • De adviesfase;
 • De implementatiefase;
 • De borgingfase.

1

Onderzoeksfase

Het HR Performance Program start met de onderzoeksfase. Hier brengen we het volgende in beeld:

 • De missie, visie en doelen van jouw bedrijf (waar gaat je bedrijf naartoe?)
 • De HR-doelen (wat betekent dit voor HR?)
 • De HR-thema’s (waar moet je mee aan de slag?)

Deze informatie verzamelen we door samen met jou in gesprek te gaan. Maar ook met je directie en het MT. Maar alle lagen van de organisatie komen aan bod. Bijvoorbeeld door een medewerkerstevredenheidsonderzoek in te zetten. Allemaal bedoeld om zoveel mogelijk relevante informatie te verzamelen.

Verder kijken we in de onderzoeksfase naar wat jouw bedrijf al heeft geregeld. Denk daarbij aan het personeelshandboek, arbeidscontracten, arbeidsvoorwaarden, functieprofielen en andere belangrijke HR-instrumenten. Dit levert waardevolle informatie op. Waarmee wij vervolgens aan de slag gaan in de adviesfase.

2

Adviesfase

In de adviesfase verwerken wij de informatie uit de onderzoeksfase tot een praktisch advies. Dit advies bespreken we met jou. Voor al onze adviezen geldt: jij bepaalt welke je overneemt.

3

Implementatiefase

In de implementatiefase gaan we (delen van) ons advies invoeren in je organisatie. Dit doen we in projectvorm. Per project bepalen wij samen met jou welke medewerkers betrokken moeten worden. En als je wilt, nemen wij de rol van projectleider op ons.

In deze fase kunnen we bijvoorbeeld het volgende doen:

 • Het HR-beleid opstellen;
 • Een functiehuis opstellen;
 • Het opzetten van een functionerings- en beoordelingscyclus;
 • Werken aan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers;
 • Leidinggevenden of medewerkers begeleiden.

Wij werken met actuele tools en hulpmiddelen. Je weet dus dat jij na afronding van het project beschikt over de meest actuele HR-tools binnen jouw bedrijf! Want uiteindelijk wil je HR op topniveau blijven uitvoeren in je organisatie.

4

Borgingsfase

De laatste fase is misschien wel de belangrijkste fase van het HR Performance Program. In de borgingsfase kijken we weer vooruit. Want jij beschikt over actuele HR-tools. Maar hoe houd je deze tools actueel? En: hoe zorg je ervoor dat je geen relevante signalen uit je organisatie mist? Want je wil altijd op tijd ingrijpen en je HR-tools up-to-date houden. Want één ding weten we zeker: de maatschappij verandert en dat heeft consequenties voor jouw bedrijf. En de manier waarop je met HR omgaat.

Wil je meer weten over het HR Performance Program? Wij komen graag vrijblijvend bij je langs om je alles te vertellen over de mogelijkheden. En de voordelen voor jouw bedrijf. Neem dan contact met ons op. Dat kan via telefoonnummer +31 (0)572 362008 of info@smitdevries.nl. Je kan je gegevens ook hieronder invullen, dan nemen wij contact met jou op.

Je kan je gegevens ook hieronder achterlaten. Dan nemen wij contact met jou op.

Klanten die je voor gingen

Hassink drukkers
Marosel
Salet

Blogs

Is jouw bedrijf toe aan het nieuwe beoordelen?

Is jouw bedrijf toe aan het nieuwe beoordelen? Beoordelingsgesprekken zijn ouderwets en zowel werknemers als werkgevers willen ervan af. Je hoeft er niet lang voor te zoeken op Google en...

Hoe maak je de perfecte vacature voor jongeren? 3 tips!

Hoe maak je de perfecte vacature voor jongeren? 3 tips! In het tweede kwartaal van 2019 waren er gemiddeld 93 vacatures per 100 werklozen. Een nieuw record! Belangrijk is dus...

7 tips om slim te scoren op de arbeidsmarkt

7 tips om slim te scoren op de arbeidsmarkt De behoefte aan medewerkers is groter dan tijdens de crisis. We spreken niet langer meer over schaarste op de arbeidsmarkt. Er...

Hoe stimuleer je een growth mindset op de werkvloer?

Samenvatting

De verschillen tussen growth en fixed mindset

Samenvatting

Strategisch HR in het MKB: maatwerk is de sleutel

Samenvatting

Strategisch HR in het MKB: regeren is vooruitzien

Samenvatting

HRM in het MKB: hou het simpel!

Samenvatting

Contact

Wil je meer informatie? Vul dan hier je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wel zo makkelijk!