HR Performance Program

Is jouw organisatie klaar om verder te groeien?

Mooi. In het HR Performance Program helpen wij jou je HR-beleid stevig neer te zetten, zodat mensen in beweging komen en jouw organisatie een flinke stap voorwaarts kan maken. Mensen maken namelijk het bedrijf. Een organisatie kan alleen excelleren wanneer er een goed fundament aanwezig is waarin jouw mensen tot volle bloei komen. Hoe groot of klein je organisatie ook is. Want als medewerkers de mogelijkheid krijgen én voelen om te groeien, groeit de hele organisatie met ze mee.

Herken jij dit?

 • Je bedrijf is vrij snel gegroeid. In omzet, productie, diensten en werknemers. Maar aan HR is nooit echt aandacht besteed;
 • Jouw bedrijf mist innovatiekracht. Veel dingen blijven op de automatische piloot draaien;
 • Er zijn geen goede functieprofielen en werknemers werken op basis van losse doelstellingen;
 • Van de leidinggevenden krijgen medewerkers geen goede en gerichte sturing en feedback om zichzelf te blijven ontwikkelen in hun functie;
 • Je bedrijf is niet interessant (meer) voor nieuwe talenten. Zij kiezen vaker voor de concurrent;
 • Jouw HR-afdeling was misschien in het verleden goed ingericht, maar ontwikkelt zich niet met de tijd mee;
 • Je trekt niet de juiste mensen aan die je nodig hebt om verder te groeien.

Wat kan het HR Performance Program voor jou betekenen

Jouw personeel is het grootste, maar ook het meest complexe kapitaal van de organisatie. Wanneer je niet goed omgaat dit kapitaal, verliest je organisatie betrokkenheid, kennis, mobiliteit, ontwikkeling en uiteindelijk innovatiekracht.

Met het HR Performance Program helpen wij jouw bedrijf de kwaliteit van de HR-organisatie te professionaliseren. Samen zorgen we voor een stevig HR-fundament, met goede instroom, doorstroom en uitstroom van medewerkers. Taken en verantwoordelijkheden worden weer helder gecommuniceerd en breed geaccepteerd door elke laag in de organisatie. Werknemers krijgen de mogelijkheid zich op een waardevolle manier voor de organisatie te ontwikkelen en dragen daarmee optimaal bij aan de gestelde doelstellingen. Hiermee zorg je ervoor dat jouw werknemers betrokken blijven, zich continu ontwikkelen in kennis, vaardigheid en gedrag en dat de innovatiekracht van de organisatie toeneemt.

Hoe ziet het HR Performance Program eruit

Het HR Performance Program is een duurzaam traject van gemiddeld x tot x maanden waarbij wij samen aan de slag gaan in jouw bedrijf. Dit doen we in vier fases:

 • De onderzoeksfase;
 • De adviesfase;
 • De implementatiefase;
 • De borgingfase.

1

Onderzoek

We maken een uitgebreide analyse van de huidige situatie om zo later het HR-beleid effectief in te richten met gerichte adviezen en de juiste HR-tooling. Denk aan het laten aansluiten van jullie HR-beleid op jullie missie, visie en doelstellingen tot het in kaart brengen van belangrijke HR-thema’s. Bijvoorbeeld MVO of duurzame inzetbaarheid. Dit doen we door met jullie in gesprek te gaan. Van directie tot medewerkers. In interviews en via een medewerkertevredenheidsonderzoek.

2

Passend advies

Alle informatie uit de onderzoeksfase gieten we in een praktisch advies. Met de nadruk op praktisch. Aan een vuistdik document heb je niets. Wel aan een gericht plan met heldere to do’s en doelstellingen waar we meteen mee aan de slag kunnen. Nog een stapje verder? Dan kunnen we ook een (strategisch) opleidingsplan voor je maken. Eentje die eventueel ook opgevolgd kan worden vanuit een in-huis bedrijfsschool. Wat jij wilt én nodig hebt.

3

Uitrollen maar!

Zodra jij een klap geeft op het advies, starten wij met de implementatie. Tijd om de boel aan te pakken. Bijvoorbeeld:

 • Een HR-beleid opstellen;
 • Functiehuis vormgeven;
 • Functionerings- en beoordelingscyclus inrichten;
 • De duurzame inzetbaarheid van medewerkers vergroten;
 • Leidinggevenden of medewerkers gericht begeleiden.

Dit doen we in projectvorm. Per project bepalen wij samen met jou welke medewerkers we hierbij betrekken. En als je wilt, nemen wij de rol van projectleider op ons.

4

Duidelijke borging

We laten je niet zomaar los. Nee, de laatste fase vinden we eigenlijk de belangrijkste fase van het HR Performance Program. In de borgingsfase kijken we namelijk weer vooruit. Want nu beschik jij misschien wel over actuele HR-tools en een passend HR-beleid, maar hoe zit dat over een jaar? Over twee jaar? Vijf jaar? Hoe zorg je ervoor dat je geen relevante signalen uit je organisatie mist? Want één ding weten we zeker: de maatschappij verandert en dat heeft direct consequenties voor jouw bedrijf. En de manier waarop je met HR omgaat. Daar ondersteunen we je dus actief bij.

Ben je klaar om je organisatie écht verder te ontwikkelen?

Laat ons je helpen je HR-beleid effectief en duurzaam in te zetten om je organisatie als totaal te laten groeien. Vraag hieronder vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan.

Wij voegen waarde toe aan iedere organisatie. We halen het maximale uit mensen, processen en cijfers om strategische doelstellingen te behalen. De stip op de horizon wijs jij aan, de weg ernaar toe slaan we samen in. Met maximaal commitment bereiken we elk gewenst resultaat.