Leiderschap_smitdevries

Leiderschap, het gaat om jouw fundament!

Een nieuw jaar vol nieuwe doelen en ambities ligt weer voor ons. Deze moeten ons bedrijf de komende jaren een enorme boost geven. Als SmitDeVries hebben we de lat hoog gelegd en zijn we er van overtuigd dat we dit kunnen realiseren. Dit vraagt alleen wel het een en ander van ons. Niet alleen hard werken maar ook overtuiging, daadkracht, sturing, inspiratie en motivatie. En uiteraard moeten we leiding geven aan een organisatie met partners en medewerkers om samen deze doelen en ambities te bereiken.

 

Leiderschap

Over dit leiderschap zijn inmiddels duizenden boeken geschreven en ik heb hiervan een groot aantal gelezen. Maar waar begint leiderschap nou eigenlijk? Hoe wordt je een leider en voorkom je dat je een ‘lijder’ wordt? In mijn beleving valt of staat het met de leiderschap die je aan jezelf oplegt. Jouw persoonlijk leiderschap is de sleutel naar een goede aansturing van je organisatie. Jijzelf bent in een organisatie het voorbeeld waar je medewerkers naar kijken.

 

Het fundament

Natuurlijk heb je verschillende vaardigheden nodig om een goede leider te zijn. Niet alleen voor jezelf, ook voor je team waaraan je leiding mag geven. Wat nog veel belangrijker is, naast alle hard en soft skills die je hebt of hebt aangeleerd, is het fundament waarop je alle vaardigheden bouwt. Dit fundament is essentieel voor effectief leiderschap en dat is weer essentieel om persoonlijk en zakelijk te slagen.

 

De innerlijke houding van een persoon vormt zijn of haar fundament. Met een mooi woord “Inner Stance” genoemd. Het is de plek waar je vandaan komt. Bijvoorbeeld voor een doeltreffend persoon zeggen we dat hij vanuit een gedrevenheid zijn of haar resultaat bereikt. Van iemand die totaal niet doeltreffend te werk gaat, zeggen we bijvoorbeeld dat hij vanuit zijn slachtofferrol werkt.

 

Werk aan de juiste vaardigheden

Veel mensen proberen ongewenste situaties aan te pakken door bijvoorbeeld een training sociale vaardigheden of teambuilding te volgen. Ook wel soft skills genoemd. Of door te werken aan hard skills zoals bijvoorbeeld een ICT-training om resultaten te meten. Deze vaardigheden zijn alleen op zichzelf niet krachtig genoeg en in staat om het verschil te maken als je het fundament niet aanpakt.

 

Zonder de beheersing van echte fundamentele vaardigheden is leiderschap onmogelijk. En leiderschap is dé beslissende factor die de toekomst van een bedrijf kan maken of breken. Dit geldt ook voor iemands persoonlijke toekomst.

 

Een huis met een gebrekkige fundering kun je ook niet redden met nieuw houtwerk of een mooiere keuken. Als je op het hoogste niveau wilt presteren, verbeter jij jezelf niet zonder de fundamentele vaardigheden te beheersen.

 

Maak in 2018 het verschil

Ik ben er van overtuigd dat je brutaal eerlijk naar jezelf moet zijn om dit te begrijpen en aan je fundament te kunnen werken. Kies jij voor de makkelijke weg of ga jij in 2018 voor het echte verschil en werk jij aan je fundament? Wij gaan hier graag over met je in gesprek. Bel of mail via telefoonnummer +31 (0)572 362008 of info@smitdevries.nl.

Related posts