Teamontwikkeling

Werken in een team

Werken in een team is niet altijd even makkelijk. Samenwerken in een team is soms nog lastiger. Om de samenwerking binnen een team te verbeteren, is vakmanschap nodig.

 

Veel vragen

We zien het in veel bedrijven waar we komen, vraagstukken over teamsamenwerking. Hoe krijg je je teams zover dat de leden elkaar versterken? Hoe kom je van de eilandjes binnen je teams af? Onze Teamcoaching- en teambuildingstrainingen zijn er voor alle teams in jouw bedrijf.

 

Wat kunnen wij doen?

Wij stemmen de trainingen af op de situatie en de teams in jouw bedrijf. We gebruiken verschillende tools die teamsamenwerking versterken. Welke tools we inzetten, ligt aan de situatie van jouw teams. Enkele voorbeelden van tools:

Teamontwikkeling smitdevries

Training

Training is een zeer effectieve manier om een team nieuwe vaardigheden en gedrag aan te leren. Tijdens een training leert iedere deelnemer hetzelfde, zo kun je ook van elkaar leren. Doordat iedere teamlid weet wat er is behandeld tijdens de training, is het geven van feedback een stuk makkelijker. De training gaat dus verder op de werkvloer.

ACT® Team

Onze ACT® meting is een slimme tool die in 12 minuten het effect van natuurlijke en aangeleerde competenties in jouw teams meet. Welke kwaliteiten zitten er van nature in een persoon? Welke kwaliteiten zijn aangeleerd? Welke kwaliteiten geeft welk teamlid voldoening? Welke kwaliteiten kosten veel negatieve energie? Na de meting kunnen wij zien hoe een team samenwerkt en elkaars kwaliteiten benut. De teamleden krijgen meer inzicht in het handelen en denken van elkaar. De kwaliteit van het team stijgt gegarandeerd. Het onderlinge begrip stijgt mee.

Coaching

Coaching is tegenwoordig een veel gebruikt middel om iemand inzicht in zijn functioneren te geven. Coaching helpt teamleden om zich professioneel te ontwikkelen. Als team en als individu. Dit doen we door effectief doelen te stellen. Waar willen je heen met het team? We geven feedback over het teamproces. En we begeleiden het team effectief naar de vooraf gestelde doelen. Wij willen dat ieder teamlid werkt aan persoonlijke ontwikkeling en aan de groei van het team. Coaching is hier een uiterst effectief middel voor.

Intervisie

Intervisie is een werkvorm waarbij een lid van het team een probleem inbrengt. De overige leden gaan in op dit probleem. Intervisie is een goede manier om te leren van elkaars ervaringen. Als dit op een gestructureerde manier gebeurt, vergroot een intervisie het denkvermogen. Een mooi voorbeeld is een sessie waarin deelnemers geen oplossingen bedenken maar elkaar juist vragen stellen. Vragen met als doel om de ingebrachte probleemstellingen nog scherper krijgen. Op deze manier leren teamleden om goed naar elkaar te luisteren en gericht dóór te vragen.

360º feedback

Medewerkers worden vaak beoordeeld door hun directe leidinggevende. Soms wordt er feedback gegeven door een HR manager of een andere leidinggevende. Maar feedback kan van alle kanten interessant zijn. In een 360° feedback sessie krijgt de medewerker input van alle teamleden. Dus ook van collega’s, die dat normaal gesproken niet snel doen. Dit levert interessante en soms verrassende input op. Een 360° feedback sessie is vaak heel effectief om de sterke en ontwikkelpunten van iemand te bespreken. Bovendien creëert een sessie openheid binnen een team.

Meer informatie

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Of wil je een keer vrijblijvend in gesprek om te bespreken wat wij voor je kunnen betekenen?
Neem dan contact met ons op. Dat kan via telefoonnummer +31 (0)572 362008 of info@smitdevries.nl. Je kan je gegevens ook hieronder invullen, dan nemen wij contact met jou op.

Contact

Wil je meer informatie? Vul dan hier je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wel zo makkelijk!


X
X