5S Orde en netheid

Lean 5S

Je hebt gelezen over 5S. Je denkt dat je organisatie ook baad heeft bij een structureel nette en opgeruimde werkomgeving. Je gelooft erin dat dit ervoor zorgt dat medewerkers prettiger kunnen werken, minder fouten maken en efficiënter worden.

 

Er is onomstotelijk bewijs dat je dan gelijk hebt. 5S is de basis van een goed werkend bedrijf, Lean ingericht of niet. Je kunt er boeken over lezen en of meedoen met een Lean-training zoals wij die ook geven. We kunnen het ook gewoon doen!

 

5S, een praktisch stappenplan

5S staat voor een vijfstappenplan waarmee Lean-organisaties hun werkplekken efficiënt inregelen. Het gaat over het scheiden, schikken, schoonmaken (én houden), standaardiseren en in stand houden van een efficiënte werkwijze rondom het gebruik en opslaan van middelen en informatie.

 

Dat klinkt als een flink project, maar dat hoeft het niet te zijn. SmitDeVries biedt een concrete workshop aan waarbij je medewerkers op een leuke en concrete manier aan de slag gaan met 5S. Geen ellenlange theorie, maar een korte introductie gevolgd door gelijk actie! Met behulp van twee adviseurs gaat je afdeling, bedrijf of instelling aan de slag met:

 

  1. Het scheiden van spullen die niet meer nodig zijn, kapot zijn of op de verkeerde plek liggen;
  2. Het ordenen van deze overbodige spullen.

Voorafgaand aan de workshop bepalen we samen wie verantwoordelijk wordt voor de borging van 5S, de 5S-coördinator. In samenspraak bepalen we de gewenste ondersteuning van deze persoon. Zo blijft het niet bij een workshop maar borgen we ook 5S. Desgewenst helpen we na de workshop de 5S-coordinator bij zijn/haar 5s-audits en het ordelijk en netjes houden. Na 2-5 maanden na de workshop geniet je als ook je medewerkers van een structureel nette en ordelijke werkplek!

Contact

Wil je meer informatie? Vul dan hier je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wel zo makkelijk!