Introductie Six Sigma

Introductie in Six Sigma

Je bent al bezig met Lean en wil ook eens een andere weg bewandelen? Of je hebt gelezen over Lean en Six Sigma. Waar Lean Management voor veel bedrijven interessant is, ligt dat voor Six Sigma iets anders. Niet dat er geen bedrijven mee bezig zijn, maar de aanpak en bijbehorende taal zijn ingewikkelder. Helaas zien we dat organisaties veel investeren in Six Sigma-trainingen, maar geen concrete resultaten kennen. Dat is ook weer jammer, omdat Six Sigma erg interessant is en goed bruikbaar om echte doorbraken te genereren. Anders dan bij Lean gaat het dan niet om kleine bedragen, maar veelal grote veranderingen die significant bijdragen aan het resultaat van je organisatie.

 

Biedt Six Sigma wel toegevoegde binnen mijn bedrijf?

Eigenlijk gaat het hier om: “het kost wat, maar dan heb je ook wat”. Om te bepalen of deze methodiek ook voor jouw organisatie interessant is, biedt SmitDeVries een kort kennismaking aan. Binnen een dagdeel krijg je kennis van:

 

  • Geschiedenis en ontstaan van Six Sigma;
  • Kernbegrippen van Six Sigma;
  • De verbetermethodiek, verdieping in de DMAIC-stappen;
  • Specifieke problemen die je oplost met Six Sigma;
  • De impact van implementatie van Six Sigma in je organisatie; voor- en nadelen en te verwachten resultaten.

Met deze workshop kom je op een kostenefficiënte wijze tot concrete vervolgstappen om aan je organisatie te werken met het oog op behalen van doelstellingen.

Contact

Wil je meer informatie? Vul dan hier je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wel zo makkelijk!