Geef een boost aan je bedrijf

Lean Boost

Begin 2018 zijn we gestart met een blogreeks over zaken doen in 2018. Hoe stel je doelen? Hoe stel je je koers vast? Hoe stuur je daar vervolgens op. Nu zijn we zes maanden verder. Nog heel even wachten en dan is het zo ver: vakantie! Een mooie tijd met partner, gezin, familie en vrienden. Ook een mooi moment om terug te kijken naar wat 2018 tot zover gebracht heeft. Wat ging er goed? Waar ben je trots op? Wat moet er nog gebeuren om doelstellingen te behalen?

 

Als echte ondernemer wil je het beste uit je organisatie halen. Succes vieren? Natuurlijk, maar ook de lat weer een stukje hoger leggen. Zo groeit en bloeit je bedrijf immers. Maar dat gaat niet vanzelf. Wellicht heb je die ervaring. Zo ja, dan ben je niet de enige. Veel ondernemers en managers worstelen met de veranderlijkheid van hun organisatie. Het gaat niet zoals gewenst en of veel te langzaam. En juist terwijl je wil dat je snel kan inspelen op veranderingen in je markt of de vraag van je klanten. Maar hoe om te gaan met deze tegenstrijdigheid?

 

Een lastige vraag, maar wellicht heb je geprobeerd er invulling aan te geven? Misschien heb je (onderdelen van ) Lean ingevoerd om aan verbetering te werken? Misschien heb je resultaat behaald en waarschijnlijk was je deels tevreden. Klopt dit ongeveer? Het is een hele prestatie wanneer je verbeteren een structureel onderdeel van je bedrijf hebt gemaakt. In veruit de meeste gevallen lukt dat niet. Hoe dat komt? Uit onderzoek blijkt dat momentum een belangrijke rol heeft bij acceptatie en adaptatie van verandering door medewerkers. Het creëren van momentum is dus van wezenlijk belang, maar wordt vaak onderschat. Verandering komt dan naast het gewone werk.

 

Hoe? Het begint met keuzes. Wat wil je? Wat moet het opleveren en wanneer? Wat verwacht je van wie daarin? Hoe maak je belangrijk wat er gedaan moet worden? Dat is het moment waarop je kunt denken aan een “rapid change”-programma. Een project met een vooraf vastgestelde deadline en uitkomsten. Vooraf is bekend welke doelen er zijn, wat van een ieder wordt verwacht. Er is vooraf nagedacht waarom iedere betrokken manager en medewerkers volop mee gaat doen. Het motto “veranderen is leuk” wordt volop benadrukt op een manier die past bij de organisatie. De juiste incentives, uitdagingen en beloningen staan centraal. Ook de projectaanpak past bij je organisatie.

 

Een goede rapid change heeft al deze elementen en meer in zich. Dus stel, je vindt dat je de tweede helft van 2018 nog behoorlijke doelen te verwezenlijken hebt. Je wilt deze bereiken! Dan is de Lean Boost het overwegen waard: een maatwerk programma, opgebouwd uit krachtige elementen die je in staat stellen om samen met collega’s in korte tijd significant resultaten te bereiken! Een echt voelbare boost aan je business met behulp van Lean Management.

 

Lean is een bekende methodiek die zijn waarde al geruime tijd bewijst. Op basis van kennis over wat klanten ECHT belangrijk vinden worden producten, diensten en processen optimaal ingericht. Lean maakt met pragmatische methodes organisaties veranderlijk, zodat klantwensen snel worden opgemerkt en doorgevoerd. Zo zijn Lean organisaties structureel in staat om snel, tegen de laagste kosten de maximale toegevoegde waarde te leveren. Dat geldt ook voor organisaties die Lean al hebben ingevoerd, maar niet geheel tevreden zijn over de resultaten tot nu toe.

 

Interessant? Denk er nog eens rustig over door op een geschikt moment. We komen graag vrijblijvend nadere toelichting geven en samen met je kijken naar welke mogelijkheden er voor jou zijn. Alvast meer lezen? Klik hier.

Related posts