Wat is de GameChanger Index?

Luuk Fuselier
Bedrijfskundig adviseur

Wil jij weten wat jouw bijdrage is aan een succesvolle organisatie?

In je kracht staan. In je element zijn. Je hoort het vaker, maar wat houdt het nou echt in? Volgens ons draait dit om het doen van de dingen waar jij energie van krijgt. Want krijg jij ergens energie van? Dan ben jij bereid om er meer energie in te steken. Mooie win-win dus.

Breng jezelf of jouw bedrijf naar ongekende hoogten en vergroot impact

The GC Index® is geen doorsnee meetinstrument; het is de ultieme katalysator voor het optimaliseren van prestaties en het vergroten van de impact van alle collega’s en dus de organisatie. Want presteren, dat blijft mensenwerk. Bij de GC-index draait het om het smeden van teams die niet slechts functioneren, maar écht het verschil maken. Deze krachtige tool onthult hoe individuen maximaal kunnen bijdragen, hun talenten en motivatie ten volle benutten om impact te maken binnen het bedrijf. Op de manier waarop zij dit het liefst doen. Geweldig toch?

Herken je dit?

  • Je bent alleen maar bezig met taken die je energie kosten. Je verliest al snel je motivatie.
  • Je begon als bevlogen ondernemer. Pakte met beide handen elke uitdaging aan. Maar je bent langzaam veranderd in de ondernemer die langer met e-mailen en facturen bezig is dan met de echt belangrijke dingen.
  • Je moet jezelf bij elkaar rapen om je werk uit te voeren.
  • Je voert je werkzaamheden uit omdat het moet. Voor de organisatie of van je werkgever.
  • Je verliest alle motivatie om hard te werken en maakt geen impact meer.
  • Er komt voor je gevoel geen einde aan de dag.

Of herken jij dit bij jouw team?

  • Als team overleggen we regelmatig. Maar tjonge, wat duren die overleggen lang. We verzanden vrijwel altijd in de details.
  • Als we een besluit moeten nemen als team dan duurt dat óf heel erg lang, óf we stellen het besluit uit. Zonde van de tijd klinkt het dan vaak achteraf.
  • We staan als managementteam met beide benen in de uitvoering. We steken graag de handen uit de mouwen. Helaas verliezen we het grotere geheel nog wel eens uit het oog.
  • Als team zijn we erg creatief. We hebben altijd wel een mooi concept of idee klaarliggen. Het volgende concept of idee ligt alweer klaar als we nog bezig zijn met het plan van het eerste idee.
  • Als team zijn we goed in het analyseren van de data. Ook lukt het ons aardig om hier goede plannen op te maken. De uitvoering laat alleen te wensen over.

De Gamechanger-Index

Gewapend met deze cruciale inzichten, werkt The GC Index als het kompas voor besluitvorming op elk niveau van de onderneming. Het resultaat? Werk dat er toe doet voor de individu en bedrijfsprestaties waar je ‘U’ tegen zegt. Door mensen en teams strategisch in te zetten op taken die niet alleen energie geven, maar ook voldoening. Zo creëren we niet alleen een hogere mate van bevlogenheid, maar vergroten we ook de algehele impact van je bedrijf.

Herken jij jezelf, of een van jouw collega's in onderstaande profielen?

The Gamechanger

Jij maakt het liefst impact door de meest creatieve ideeën en concepten te bedenken. Brainstormen over een nieuwe dienstverlening? Jij staat vooraan. Je hebt al snel door wat er moet komen. Hoe? Geen idee, maar dit nieuwe concept moet er hoe dan ook komen. Je bent de aanjager van vernieuwing en verandering.

The Strategist

Jij maakt het liefst impact door verbanden te leggen. Struint graag door de data om patronen te herkennen. Kijkt graag naar die verbanden en bedenkt scenario’s. Zo weet jij de juiste route alvast uit te stippelen. Leuk zo’n creatief idee, maar hoe ziet dit er concreet uit? En waar moet het toe leiden? Deze vragen zie jij graag beantwoord. En is daar nog geen antwoord op? Dan zoek je het antwoord zelf.

The Implementer

Jij maakt graag impact door actie te ondernemen. Mouwen opstropen en gaan, dat is je motto. Jij bent liever in beweging, dan dat je stilzit. Laten we maar vast beginnen, want er is genoeg te doen. We zien wel waar we terechtkomen.

The Polisher

Jij maakt graag impact door te kijken hoe we de dingen steeds beter kunnen doen. ‘Goed’ is wat jou betreft niet goed genoeg. Het kan namelijk altijd beter. Jij werkt alles graag tot in de puntjes uit. Het moet perfect worden. En is het dat nog niet? Dan moet het behoorlijk in de buurt komen.

The Playmaker

Jij maakt het liefst impact door mensen te verbinden. Door samen aan de weg te bouwen, komen we immers verder. Jij vindt het belangrijk dat iedereen wordt gehoord. Er moet een oplossing komen waar iedereen achterstaat. Om het vervolgens samen op te pakken.

Aan de slag met de Gamechanger-index?

Ontdek de kracht van individuele en teammetingen en breng jouw bedrijf naar nieuwe hoogten. Ben jij klaar om niet alleen de ambitie te bepalen, maar ook de impact van je bedrijf te vergroten?

Wij helpen je bij het maximaliseren van de potentie van je bedrijf op een manier die naadloos aansluit bij jouw ambitie. Krijg inzicht in jouw energie voor impact door middel van de individuele meting. Een stapje verder? Krijg inzicht in de impact van jouw hele team door middel van de teammeting. Nieuwsgierig naar hoe een Gamechanger Index-scan in zijn werk gaat? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan.

Wat is de GameChanger Index?

Luuk Fuselier
Bedrijfskundig adviseur